När kärlek och

respekt är ledorden.

Hasse Arvidsson vet hur det är att vara fast i ett missbruk – han har lärt sig den hårda vägen. När han var 15 provade han hasch för första gången och ruset tog tag i honom direkt. Så började ett missbruk som skulle komma att vara i 15 år.  

På något sätt lyckades Hasse alltid hålla ihop sig själv så pass mycket att han kunde slutföra skolan och så småningom utbilda sig till fritidspedagog. Under utbildningen träffade han Susanne som senare kom att bli hans fru. Susanne missbrukade också, men efter ett par år tillsammans bestämde de sig för att de måste sluta. Tillsammans. 

Mot alla odds lyckades de att göra sig fria från drogerna och samtidigt behålla kärleken till varandra. Hasse startade om sitt yrkesliv på Örebros teater och kom därigenom i kontakt med skådespelaren Roland Jansson som pushade honom att börja skriva. 1985 gav han ut sin första diktsamling ”Returglas” och genom åren har det blivit ytterligare tre.

Efter fyra år på teatern slutade Hasse och började arbeta på Beroendecentrum i Örebro. Han stannade där i fyra år varefter han startade eget med ett behandlingshem för missbrukande unga män: Brokks Hus. Han började också föreläsa om missbruk runt om i landet och gjorde succé med sina personliga, humoristiska och träffande berättelser. Senare startar Hasse Arvidsson Goodlife och 2001 flyttar han in i lokalerna på Jakobsgatan på Väster i Örebro. Och där hittar du honom än idag.